Catering dietetyczny – czyli z czym to się je?
- 7 Views
- Redaktor
- 2017-12-16
- 1
- Styl Życia Życie
Catering dietetyczny to zajęcie, którym zajmuje się coraz więcej firm zlokalizowanych na terenie naszego kraju. Póki co działalność ta funkcjonuje głównie na terenie większych miast, jednak coraz bardziej rozwija się i cieszy powodzeniem również w mniejszych miejscowościach.
Catering dietetyczny to nie tylko firma zajmująca się przygotowywaniem posiłków dla osób pragnących zrzucić nadmierne kilogramy. Oczywiście również one mogą skorzystać z ciekawych i pysznych, a przede wszystkim urozmaiconych posiłków rozplanowanych na pięć dań w ciągu całego dnia. Niemniej jednak catering dietetyczny oferuje także inne menu w zależności od potrzeb klientów. Mowa tutaj chociażby o dietach dla sportowców, kobiet w ciąży, osób wymagających diety bez laktozy czy innych alergenów. Wszystko zależy od osobistych predyspozycji. Co firma, to inna oferta.
Kto jeszcze chętnie spojrzy przychylnym okiem na ofertę firm zajmujących się cateringiem dietetycznym? Z pewnością alergicy oraz wegetarianie. Nie odmówią również osoby, u których ze względu na problemy zdrowotne, jak np. cukrzyca, wskazana jest dieta specjalna. Co ważne, catering dietetyczny zyskuje na popularności i jest coraz modniejszy. Taka moda dobra dla naszego zdrowia powinna być jak najszerzej propagowana i rozpowszechniana. Zdrowy styl życia to podstawa, jeżeli pragniemy, aby nasz organizm funkcjonował prawidłowo i stabilnie. Dodatkowy zastrzyk energii, zrzucone kilogramy, czy jeszcze inne osiągnięte cele dzięki tej diecie to coś, czego można dokonać.
Kolejnym plusem cateringu dietetycznego jest fakt, iż nie trzeba wychodzić z domu, by robić zakupy, przygotowywać posiłki, czy ich zamawiać. Można wykupić sobie pakiet wielodniowy i po ustaleniu stawki za dzienne porcje, a także godzin dostawy, będziemy otrzymywali pyszne i różnorodne posiłki każdego dnia do domu. Oczywiście jest to bardzo luksusowe rozwiązanie, ponieważ nie musimy myśleć o wielu rzeczach. Niemniej jednak jest ono coraz bardziej popularne szczególnie pośród ludzi biznesu, którzy zabiegani nie mają czasu zastanowić się na zdrowym i domowym posiłkiem w ciągu dnia.
Comment (1)
Lidia
24 lut 2018Na pewno warto suplementować się nasionami konopnymi, gdyż zawierają one wszystkie potrzebne aminokwasy egzogenne dla organizmu człowieka. To naturalne źródło: witaminy A, B1, B2, B3, B6, B9, C, D i E, przeciwutleniaczy, wapnia, magnezu, potasu, fosforu, żelaza i innych substancji biologicznie czynnych. Nawet niewielkie niedobory tych składników powodują nieraz poważne schorzenia. Zawierają rzadko spotykany w produktach spożywczych idealny stosunek (1:3) nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 3 i Omega 6. W efekcie nasionka wpierają system odpornościowy całego ciała, pobudzają regenerację narządów wewnętrznych, obniżają poziom cholesterolu. Mają działanie przeciwzapalne i detoksykujące. Wspierają aktywność mózgu, wskazane w chorobach tarczycy, chorobach skóry, wzmożonej aktywności mózgu (np. intensywna nauka). Już jedna łyżka stołowa dziennie wystarczy, aby zapewnić odpowiedni poziom składników niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Bez tabletek, do których często dodaje się cukier, albo talk.