Udostępnij na Facebook Catering to termin, którego niezwykle trudno uściślić. Każdy z nas wie, co to jest catering, jednakże pytany o konkretną definicję, nie wie co odpowiedzieć. Nic w tym dziwnego. Kwestia ta – chociaż zróżnicowana i trudna w terminologii – jest oczywista. Ciężko jest wytłumaczyć czym jest catering, jednakże łatwo jest powiedzieć do czego się sprowadza. Catering bowiem wiąże się z jedzeniem. Nie tylko z przygotowywaniem dań, ale również ich serwowaniem. Uwzględnia miejsce podawania posiłków, a także ich charakter. Idąc do restauracji, mamy do czynienia z cateringiem. Decydując się zamówić jedzenie na wynos, również korzystamy z cateringu. Nawet samemu przygotowując i serwując posiłek rodzinie, możemy mówić o cateringu. Czym zatem jest catering? Jakie formy cateringu możemy wskazać? Które cechują się największą popularnością? Czy catering to kwestia godna uwagi czy nowoczesny wymysł? Co więcej możemy powiedzieć o wszechobecnym w naszym życiu cateringu? Pora odpowiedzieć na kilka pytań. Catering cateringowi nierówny Catering to jedzenie. Catering to również – tak jak wspomniano wcześniej – sposoby serwowania dań. Catering uwzględnia miejsce oraz charakter podawanych posiłków. Na rynku spotkamy wiedze rodzajów działalności cateringowej. Jedne przypadną nam do gustu, od innych będziemy stronić. Wszystko zależy bowiem od naszych indywidualnych preferencji. Obok nas niemal dzień w dzień powstają nowe formy cateringu. Małe firmy upadają bądź stopniowo się rozwijają, by z czasem stworzyć wielkie przedsiębiorstwa. I odwrotnie. Catering pokonał już wielkie holdingi sprawiając, iż te zakończyły swój żywot po wielu latach ciężkiej pracy. Catering to „grząski grunt”. Niezwykle kuszący, bowiem oferuje wiele możliwości. Niezwykle niebezpieczny, bowiem wiąże się z czasochłonną walką o przetrwanie. Konkurencja nigdy nie śpi. A w przypadku cateringu jest ona ogromna. Jakie formy cateringu dominują w Europie, a także i w Polsce? Zapraszamy do części II.
Kasa na agrowczasach cz.3 Wraz z rosnącą popularnością naszego „biznesu” agroturystycznego może okazać się, że ustawowe limity dotyczące …